SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
VALLENTUNA HOCKEY

Team-16 vid deras andra vardagsträning 2024-01-17

Varmt välkomna till Team-16 i Vallentuna Hockey med start söndagen den 7 januari 2024 

 

Hej alla föräldrar/vårdnadshavare för barn födda 2016, 

 

Det ska bli oerhört kul att träffa Er och Era barn igen för en rolig och intensiv vårtermin 2024. Som vi informerade om i september/oktober 2023 i samband med att hockeyskolan startade är det nu dags för barn födda 2016 att träna en gång till i veckan och börja med s.k. hockeyskoj där vi möter andra föreningar i matcher.  

 

Alla är hjärtligt välkomna till ishallen och Vallentuna Hockey med start söndagen den 7 januari 2024. Vi vill även poängtera att ni som inte har provat på den fantastiskt roliga idrotten ishockey tidigare är mer än välkomna att testa på, låneutrustning finns. Kontakta Niclas Sjöquist (0705-456688 eller sjoquist.niclas@gmail.com) för mer info.  

 

Två träningspass i veckan för Team-16

Team-16 kommer att ha två träningspass i veckan. Det är den vanliga tiden på söndagar när 16/17-gruppen tränar samtidigt i hockeyskolan. Nu kommer dock en tydlig uppdelning göras så att majoriteten av 17-gruppen tränar för sig och 16-gruppen för sig. Team-16 kommer även att träna på onsdagar med start onsdagen den 10 januari klockan 15.30 – 16.45. Huvudregeln för vardagsträningen är onsdagar men det kan ändras någon vecka. Kallelser kommer även fortsättningsvis skickas ut via SportAdmin i god tid innan träningarna. Ladda gärna ner appen om ni inte har gjort det och ha för vana att svara om Ert barn kommer på träningen eller har förhinder. 

 

Första hockeyskoj för Team-16 är redan inbokat

Söndagen den 21 januari klockan 08.00 – 10.00 är det dags för Team-16 första hockeyskoj. Klockan 08.00 – 10.00 kommer vi att möta Väsby, Järfälla och Sollentuna i Väsby ishall (Renew Arena (A-hallen). Den förmiddagen kommer att bli ett oförglömligt minne för barnen då de äntligen får spela mot andra lag och testa på matchspel (tre mot tre plus målvakt på 1/6-dels plan). Förhoppningsvis kan Team-16 kunna ställa upp med två-tre lag (sex utespelare och en målvakt i varje lag). Vi kommer att låna matchtröjor från annan årskull i Vallentuna Hockey. Självfallet återkommer vi med samlingstider m.m. i god tid. Ett minne även för föräldrarna att heja fram barnen vid deras första matcher.    

 

Olika roller att fylla i Team-16

Många av oss ledare har varit med sedan barnen var 3 - 5 år och började i hockeyskolan. Men nu finns det flera roller att fylla för Er föräldrar som vill engagera sig i barnens idrottande. Den 12 december hade vi ett föräldramöte där Ansis bl.a. gick igenom vilka roller som måste fyllas för att få laget flytande. 

  • Lagledare
  • Huvudtränare
  • Tränare
  • Målvaktstränare
  • Materialförvaltare
  • Kassör

 

För Dig/Er som vill engagera sig men som kanske inte vill vara tränare på isen finns det alltså andra viktiga roller att fylla. Vi behöver även öka antalet tränare på isen då det blir fler träningar. All hjälp är bra hjälp och det krävs ingen tidigare erfarenhet av hockey för att kunna bidra. Ambitionen är att kunna få den här organisationen på plats så snart som möjligt. Återkom till undertecknad om ni kan tänka er att axla någon av ovanstående roller.    

 

Vi ledare kommer även fortsättningsvis att justera träningspassen så det utmanar och utvecklar barnen. Fokus är att barnen ska ha kul, utvecklas och vilja spela hockey i många, många år framåt. Vi kommer även lägga ett ökat fokus på att barnen ska lära känna varandra ännu bättre och bygga en stark sammanhållning och lag- samt föreningskänsla.   

 

Återigen – Varmt välkomna till Team-16 i Vallentuna Hockey!! Det ska bli otroligt kul att se barnen ta nästa steg i sin hockeyutveckling.     

 

Om ni har några frågor, önskemål eller funderingar kan ni kontakta Niclas Sjöquist på 0705-456688 eller sjoquist.niclas@gmail.com

Första hockeyskoj för Team-16
2024-01-21 21:44
En oförglömlig dag när Team-16 genomförde sitt första "hockeyskoj" den 21 januari 2024

Hockeyföräldrar i Team-16.

 

Stort tack för Ert stöd i omklädningsrummen och det fantastiska stödet på läktarna. Det blev precis som vi ville och trodde - ett oförglömligt minne för barnen, ledarna och alla föräldrar och anhöriga på plats.

 

27 barn (av 31), sju ledare på isen samt många föräldrar och anhöriga - det är otroligt bra då samlingen var 07.15 en söndag. Tack till alla er i Team-16!! Då vi var många kunde dessvärre inte alla barn spela alla matcher utan vi fick rulla runt. Men det viktiga var att alla fick spela minst tre matcher var.  Sen var det ju träning klockan 12.00 - 13.00 och många från Team-16 dök även upp där. Imponerande.

 

Nästa cup (Kronwall Cup) är under påskhelgen i Järfälla ishall vilket ni har fått kallelse till i SportAdmin. Jag skickade ut den kallelsen redan nu så att ni som är kvar på hemmaplan i påsk kan planera in det. Vi återkommer längre fram med exakta tider och annan information. Jag har även vänt mig till isansvarig i föreningen och bett om en tid så att vi kan arrangera hockeyskoj i Vallentuna ishall under vårterminen. Då blir det en hel del arbete för många av föräldrarna i Team-16 med kioskverksamhet, sitta i sekretariatet och många andra roller. Jag/vi återkommer om det framöver om vi lyckas få tag i en lämplig tid.  

 

Vi kommer även inom kort att skicka ut en kallelse till föräldramöte på söndag klockan 13.30 - 14.30 i Rookie Lounge. Det är alltså i direkt anslutning till söndagens hockeyskola. Dagordning tas fram i skrivande stund.

 

Ha för avsikt att svara på kallelser oavsett om ni kan eller inte. Det blir lättare för oss ledare att planera verksamheten. 

 

Återigen stort tack för idag!!

 

/Ledarna i Team-16 genom Niclas Sjöquist (0705-456688 alt. sjoquist.niclas@gmail.com)

 

 

2024-01-17 22:31
Andra vardagsträningen för Team-16 (2024-01-17)

Snön yrde och bilvägarna var knappt framkomliga men det hindrade inte 25 stycken hockeykillar i Team-16 att ta sig till deras andra vardagsträning. Energin var hög och det var många leenden när spelarna fick prova Vallentuna Hockeys matchtröjor för första gången. Stolthet. 

 

På söndag är det dags för pojkarnas första matcher i Team-16 och det var många som är laddade inför detta. På söndag kommer det vara många stolta barn och stolta föräldrar. Det här kommer att bli ett minne för livet - både för barnen och föräldrarna.

 

Vi ses klockan 07.15 på söndag fyllda med energi.

 

/Ledarna genom Niclas Sjöquist

2024-01-10 20:41
Första vardagsträningen för nybildade Team-16

Onsdagen den 10 januari 2024 var datumet när Team-16 hade sin första gemensamma vardagsträning. 

 

20 tappra spelare kom till ishallen efter en lång dag i skolan/fritids och de kämpade på riktigt bra under de olika övningarna. Nu har vi två träningar kvar innan det är dags för Team-16 första s.k. hockeyskoj (matcher mot andra föreningar) i Väsby ishall. Söndagen den 21 januari klockan 08.00 - 10.00 kommer vi bl.a. att spela matcher mot Väsby, Järfälla och Sollentuna. Vi återkommer med mer information kring detta.  Det kommer att bli ett minne för livet, både för barnen och föräldrarna. Om några föräldrar redan nu vet med sig att ert/era barn inte kan eller känner sig redo för matcher så får ni gärna meddela detta på enklaste sätt. Vi kommer att ställa upp med två lag vilket innebär två målvakter och minst tolv utespelare. Under hockeyskoj spelar man med en målvakt och tre utespelare i taget på 1/6 del plan (precis som vi spelar på hockeyskolan/träningarna), 

 

Under våren kommer Team-16 fortsätta verksamheten i hockeyskolan på söndagar och ha en egen träningstid på onsdagar. Det ser riktigt bra ut med 30 stycken betalande spelare men än finns det självfallet plats och utrymme för fler i laget. Vi uppmuntrar barnen och föräldrar/vårdnadshavare att ta med barnens kompisar eller släktingar etc. för att prova på den underbara idrotten ishockey.

 

Nu är målet bland ledarna att få till organisationen kring laget med bl.a. lagledare, huvudtränare, tränare, materialförvaltare, kassör och målvaktstränare m.fl. roller. Inom kort kommer vi med största sannolikhet att kalla till ett fysiskt eller digitalt föräldramöte. Vi kommer även att starta upp en föräldragrupp på WhatsApp i syfte att kunna nå ut med information snabbt samt att föräldrar även kan planera eventuella samåkningar för sina barn till träningarna m.m. Vi har redan en sådan grupp bland tränarna där vi bl.a. delar träningsplanering och annan relevant information inför träningar m.m.

 

Vi ses förhoppningsvis igen redan på söndag!!

 

Varma hälsningar från ledarna genom Niclas Sjöquist (0705-456688, sjoquist.niclas@gmail.com). Tveka inte att höra av er om ni har några frågor eller funderingar.  

 
Facebook
Samarbetspartners