SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
VALLENTUNA HOCKEY

Vallentuna Hockey Team 15

Vi är ett härligt gäng som tränar tillsammans 2-3 gånger/vecka i Vallentunas Ishall, se kalendern för att se våra träningstider.

Tillsammans försöker vi att skapa en härlig atmosfär med gemenskap både på och utanför isen.

Välkommen att kontakta oss om du är sugen på att komma och provträna.


Huvudtränare: Kim Bernhardsson

Tränare: Magnus Fägerhall, Joakim Söderström, Mathias Keskimaula, Robert Lindegren, Jesper Nummelin, Mikael Zetterström

Materialare: Magnus Fägerhall, Martin Höjer, Fredrik Nordqvist, Anders Funck

Kassör: Jonas Lif

Lagledare: Malin Lindegren

Dags för hemmapoolspel
2023-10-30 14:08

Om några veckor är det dags för Team 15s första hemmapoolspel. Här följer info om upplägget för poolspelen samt vad som förväntas av er föräldrar vid ett hemmaspel.

 

Datum för hemmapoolspelen är:
Lördag 11/11: Lag Gul
Söndag 26/11: Lag Svart
Lördag 9/11: Lag Röd, Lag Vit och Lag Gul

Samlingstiden för respektive lag syns i SportAdmin.

 

För att kunna genomföra poolspelen behövs minst en förälder per barn (från laget som håller i poolspelet) som kan hjälpa till med att antingen döma matchen (2 st matchledare) eller sitta i sekretariatet (2 st) samt hälsa välkomna och bygga sarg (kan vara samma personer som är matchledare och sek).

 

Det finns även chans att tjäna pengar till lagkassan om vi väljer att sätta upp ett fikabord för att sälja kaffe och fikabröd, då behövs några fler frivilliga föräldrar eller syskon för bemanning samt några som bakar inför poolspelet.

 

Skriv i svaret på kallelsen vilken eller vilka uppgifter du vill hjälpa till med så bestämmer vi vid samling vem som gör vad.

 

För dig som vill vara matchledare/domare finns ramverket för vår åldersgrupp (U9) här och vill du testa att vara matchledare på någon träning innan det är dags för poolspel så säg till någon av oss ledare så går det att lösa.

Mötesanteckningar från föräldramöte
2023-10-12 09:52

Välkomna samt presentation av ledarna

Lagledare: Malin Lindegren

Huvudtränare: Kim Bernhardsson

Kassör: Jonas Lif

Tränare: Magnus Fägerhall, Joakim Söderström, Mathias Keskimaula, Robert Lindegren, Jesper Nummelin, Mikael Zetterström

Materialare: Magnus Färgerhall, Martin Höjer, Fredrik Nordqvist, Anders Funck

 

Träningar och matcher

- Träningar med laget hålls på måndagar, torsdagar samt någon gång under helgen. På fredagar erbjuds skillsträning som genomförs tillsammans med andra åldersgrupper och hålls av Ansis, ledare från Team 15 finns också på plats så att barnen kan känna sig trygga.

- Alla som vill prova att vara målis får testa, säg till någon av ledarna eller skriv i kommentarsfältet i SportAdmin vid anmälan till träningen så skriver vi upp barnet på målislistan.

- Poolspelet (seriespel) drar igång vecka 41 och vi har fyra lag anmälda. Dessa genomförs ungefär en gång i månaden och vid varje tillfälle spelas 3 matcher vanligtvis.

- Under säsongen kommer vi att delta i andras samt anordna egna hockeyskoj. Dessa kan komma upp med kort varsel så håll koll på kallelser i SportAdmin om du vet att ditt barn är sugen på att spela fler matcher.

- Alla lag i Vallentuna Hockey har två faddrar från A-laget som ska vara med på minst två av barnens träningar i månaden, våra faddrar heter Adam och John.

 

Materiel

- Vi har fått ett förråd i baracken som ligger rakt fram när man går ut från korridoren med omklädningsrum. Här får alla som vill förvara sina backar med utrustning mellan träningarna. Om du är inte har en back men är intresserad av att köpa en så kontakta någon av ledarna.

- Vi ska märka alla hjälmar med nummer samt Vallentuna Hockeys logga, detta arbete pågår nu så om ditt barn behöver en ny hjälm i närtid är det en bra idé att byta ut den innan märkningen genomförs.

- Alla barn har nu fått tröjnummer, kontakta någon av ledarna om du vill veta vad ditt barns tröjnummer är.

- Utrustning: Köp utrustning i rött om ni ska köpa nytt, det går bra att köpa begagnat till stor del, tänk dock på att en hjälm är bra att köpa ny eftersom det ej går att säkerställa om en begagnad hjälm blivit skadad och förlorat sin funktion. Skridskor som passar bra på barnets fot är även värt att lägga lite extra pengar på så att det inte skaver eller gör ont, då blir träningen roligare.

- Skridskoslipning: Våra materialare genomför slipning av barnens skridskor. Lägg skridskorna i skridskobacken i förrådet om de behöver slipas så fixar vi det i mån av tid. Har ni köpt nya skridskor så meddela materialarna det eftersom det tar längre tid att slipa skridskorna första gången.

 

Lagkassa/Sponsorer

- För att täcka omkostnader som tex bygge av förråd, målvaktutrustning mm så behöver vi fylla på lagkassan, detta kan göras på olika sätt tex genom försäljning vid poolspel och hockeyskoj.

- Vill du bli sponsor? Laget behöver tex vattenflaskor, första hjälpen-kit, service-kit. Här finns dokument med information som kan vara bra att ha om du vill bli sponsor. Kontakta någon av ledarna om du är intresserad eller har några frågor.

 

Roller

Till poolspel och hockeyskoj har vi behov av hjälp från er föräldrar, vi ser gärna att några föräldrar axlar rollen som ansvarig inom respektive område nedan:

- Kiosk: Styra upp försäljning genom att se till att det finns mat/dryck att sälja samt se till att det finns föräldrar/syskon/andra anhöriga som kan stå och sälja.

- Sekretariat: Se till att det finns minst två personer vid varje tillfälle som kan sitta i sekretariatet för att rodda klockan och musiken.

- Sarg: Ansvarar för att det finns föräldrar som hjälper till att bygga upp sarg inför matcher samt att riva sargen efter matcherna.

- Domare/Spelledare: Ansvarar för att det finns domare/spelledare till matcherna.

Kontakta någon av ledarna om du är intresserad att ta ansvar för något eller några av ovanstående områden.

 

Övrigt

- I SportAdmin svarar man på kallelser samt kan skapa samåkning vid behov. Har du en plats över i bilen är det alltid en bra idé att kolla i appen om det är någon som anmält att de behöver skjuts. Viktigt att ni svarar på kallelserna så att vi kan lägga upp träningarna på bästa sätt samt veta tränarbehovet.

- Lämna barnen vid entrén vid träningar – inga föräldrar i korridoren/omklädningsrummet. Kontakta ledarna om ditt barn inte känner sig trygg med detta upplägg så hittar vi en lösning.

- Billotteri: Under säsongen kommer varje spelare att få 5 lotter att sälja i Vallentuna Hockeys billotteri som är instiftat för att kunna sänka spelaravgifterna. Lotterna kostar 200 kr/st och vid behov kommer vi kunna genomföra gemensamma försäljningsaktiviteter om det är några som tycker det är svårt att få lotterna sålda.

- Två gånger under säsongen (en gång på hösten och en gång på våren) kommer vårat lag att ansvara för matchservice på en A-lagsmatch. Till detta tillfälle behövs minst 14 föräldrar för att hjälpa till med visitering av all publik, sitta i entrékassan, kiosken, statistik samt som publikvärdar. Vårat datum under hösten är söndagen den 10e december med samling kl 14.30, kallelse kommer att komma ut i SportAdmin.

- Under säsongen kommer det att skapas en Whatsappgrupp för föräldrar inom laget samt en sluten Facebookgrupp där filmer från poolspel kan läggas upp om intresse finns.

 

Tveka inte att höra av er till någon av ledarna om ni har några frågor, kontaktuppgifter finns här.

 

Tack för att vi får ta hand om era barn på och utanför isen!

 

/Kim, Jonas, Jocke, Micke, Robert, Jesper, Anders, Fredrik, Martin, Mathias, Magnus och Malin

Hockeyskoj och föreläsning
2023-09-16 20:44

Utöver poolspelet som drar igång om några veckor så kommer vi att delta på olika hockeyskoj under säsongen. Just nu är vi anmälda till 2 st; 24/9 i Täby och den 8/10 i Farsta. Dit kommer vi åka med två lag vardera och separata kallelser kommer. Vi har gjort en preliminär lagindelning som vi vill prova under dessa hockeyskoj så därför kommer inte alla att bli kallade till alla matcher, men alla barn födda 2015 kommer bli kallade till någon match. Om vi inte får ihop kompletta lag så kommer vi att skicka ut en kallelse för reservplatser för att komplettera lagen.

 

Den 2a oktober erbjuder Vallentuna hockey en föreläsning för spelare tillsammans med föräldrar om kost (vad och när man kan äta och dricka under dagen för bättre resultat och välmående). Föreningen organiserar detta i samarbete med RF-SISU och syftet är utbilda spelarna för att höja kvalitet på livsstil och idrott.

Kallelse till detta kommer ut i SportAdmin och föreläsningen riktar sig alltså till både barn och föräldrar.

 

Hoppas vi ses!

Korridoren och uppdaterat schema
2023-08-24 05:52

Under våren/sommaren har Vallentuna hockey gjort en ny entré för alla som på något sätt är kopplade till hockeyn. Här finns det bland annat soffor, varuautomater samt möjlighet att köpa kaffe och vänta medan barnen byter om.

Vallentuna hockeys policy är att korridoren och omklädningsrummen endast är till för spelare och ledare. Föräldrar ska alltså inte vistas i korridoren, detta bland annat för att vaktis ska kunna utföra sitt jobb utan hinder samt att barnen som duschar inte ska behöva känna sig oroliga för att obehöriga springer förbi. Barnen går själva till omklädningsrummet (där ledare finns tillgänglig) och byter om. Föräldrar hänvisas till att vänta i  klubbrummet vid nya entrén, utomhus eller på läktaren. Prata gärna med någon av oss ledare om du eller ditt barn känner sig osäker eller har några frågor kring upplägget.

 

Under dagen idag kommer schemat fram till och med vecka 38 komma upp i kalendern och efter den 18e september någon gång kommer det att fyllas på med mer träningstider samt matcher fram till och med vecka 47. Anledningen till att vi inte kan få schemat för hela säsongen på en gång är att schemat är beroende av hur serielottningen blir och efter det anpassas schemat för övriga lagen.

Förråd och föräldramöte
2023-08-21 21:41

Nu har vi i Team 15 fått ett eget förråd. Det ligger i baracken som ligger rakt fram när man använder utgången från korridoren med omklädningsrummen mot B-hallen. Här kan barnen förvara sina backar med utrusning samt klubbor mellan träningarna och matcherna. Fråga gärna någon av oss ledare om du är osäker på var förrådet ligger.

 

Vi kommer ha föräldramöte onsdagen den 20e september kl 19-21 (OBS! Nytt datum och tid) i rookie lounge i ishallen, separat kallelse kommer i appen Sport Admin. Kallelsen kommer i barnens namn men det är alltså föräldrar/vårdnadshavare som är förväntade mottagare av informationen på mötet. Vi kommer bland annat prata om träningsupplägg, sponsring, föräldraengagemang samt förväntningar på barnen enligt Vallentunas beteendekod.

 

Beteendekod Vallentuna Hockey

  1. Jag kommer i tid och hälsar.
  2. Jag använder inte mobilen.
  3. Jag får inte skojbråka.
  4. Jag använder ett vårdat språk som inte uppfattas som kränkande.
  5. Jag stöttar alla lagkamrater.
  6. Jag kämpar och gör alltid mitt bästa.
  7. Jag förbereder mig bra med sömn, mat och dryck.
  8. Jag använder alltid rätt utrustning.
  9. Jag städar efter mig och tar hand om gemensam utrustning.
  10. Vi har alltid en ledare närvarande i omklädningsrum etc.

Hoppas vi ses!

 
Facebook
Samarbetspartners