SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
VALLENTUNA HOCKEY

Vallentuna Hockey

Vallentuna Hockey bildades 1947 och är idag en bred förening med verksamhet för barn från 5 år och hela vägen upp till veteraner i pensionsåldern. Vi huserar i ishallarna på Vallentuna IP tillsammans med Vallentuna Konståkningsförening.

 

Vi har säsongen 2022/2023 tre stycken grupper i Hockeyskolan. En för enbart tjejer och två stycken mixade tjejer/killar.  Därefter finns det åtta pojklag, tre flicklag, två juniorlag, två seniorlag med herrarna i Hockeyettan och damerna i rekreationsserien samt ett parahockeylag. Utöver det finns också en stor veteranverksamhet. Sammanlagt har vi nästan 600 aktiva medlemmar och cirka 120 ideella ledare vilket gör oss till en av Stockholms största ishockeyföreningar. 

 

Vi står för en breddhockeyverksamhet upp till U16/F16 där vi försöker få så många som möjligt att spela hockey så länge som möjligt. Det gör vi genom effektiv nivåanpassning av träningarna så att man hela tiden utmanas och möter spelare på likvärdig nivå. Vi tror starkt på att utveckling och glädje är nycklarna till en framgångsrik ungdomshockey.

Från J18 till A-lag på herr-sidan så är vi en elit-förening. Här blir det tuffare miljöer där målsättningen är att så många som möjligt utvecklas till att spela i vårt lag i Hockeyettan som är en av Sveriges fyra elit-serier. Med det sagt vet vi hur tufft det är att ta en plats i ett lag i Hockeyettan, så även om man inte tar en plats i det laget så hoppas vi ha utvecklat spelaren för fortsatt spel på hög hockeynivå.

På dam-sidan hoppas vi inom några år utveckla våra ungdomslag till att kunna starta damjuniorer och vem vet, om några år kanske vi till och med har ett seniorlag i en divisions-serie parallellt med våra duktiga damer i Vallentuna Ladies som är vårt rekreationsalternativ för damer.

Parahockey är en liten men förhoppningsvis växande del av ishockeyn i Sverige, och Vallentuna Hockey hoppas kunna vara ledande i utvecklingen av parahockeyn. Idag har vi ett antal landslagsspelare i vår trupp, och vi hoppas kunna locka fler spelare till den här härliga delen av ishockeyn! 

 

Vallentuna Hockey står för en god värdegrund och jobbar hela tiden med det i all vår verksamhet, både på isen och utanför isen. Den svenska "Hemmaplansmodellen" är något vi arbetar med inom vår förening samtidigt som vi kontinuerligt gör översyner av vår verksamhet.Vi tror att en god värdegrund inte enbart ges våra medlemmar och föräldrar genom föreläsningar, utan att det inarbetas i våra pedagogiska metoder och våra ledares beteende kring våra spelare. 

 

Välkommen till Vallentuna Hockey! 

 

Fullständigt namn: Vallentuna Hockey Förening

Bildat: 1947

Färger: Röd och Vit

Hemmaplan: Vallentuna Ishall

 

Kontakt: Klicka på "Kontakt" till vänster i menyn

Historia

 

Vallentuna Hockey bildades 1947 och den första egna rinken byggdes av föreningen på den plats där Karlbergsskolan ligger idag. Verksamheten flyttades så småningom till Vallentuna IP där ishallen stod klar 1974, efter ett hårt och enträget arbete av klubben. Detta blev Stockholms andra ishall. Under 90-talet byggdes sedan den andra ishallen, B-hallen. Under hela resan föreningen har gjort, har strukturen varit någorlunda intakt. Med en Hockeyskola som start och efterföljande ungdoms-, junior-, senior- & veteranlag. Sedan 2014 är vi igång med en ny och oerhört viktig gren av ungdomsverksamheten, nämligen flickverksamhet. Säsongen 2020/2021 har vi nästan 100 flickor/damer inom vår förening. 

 
Facebook
Samarbetspartners